Bulgarije – Oranje

Eindelijk … slecht voetbal met een slecht resultaat. De Hollandse school, het Ajax systeem, Nederlandse talenten opleiding. Dat bestaat helemaal niet. Iedereen gaat maar met de ideeën van Cruyff aan de haal. We plakken er een andere naam op en het idee is van hunnie. Diefstal van het ergste soort. Interesantdoenerij.

En dan zijn er nog honderden mensen, die niks met voetbal hebben. Maar wel met het geld, dat er in het voetbal verdiend word. Mensen die het voetbal om zeep helpen. Weet je wanneer van ‘t Schip en van Hooydonck goede analisten zijn …? Als het goed gaat. Weet je wanneer Bert en Gijs goede bestuurders zijn …? Als het goed gaat. Allemaal schreeuwerds.

Van Hanegem en Cruyff zijn en waren ouwe zeikerds. Mensen die zeuren om te zeuren. Die hebben er geen kijk meer op. Op het hedendaagse moderne voetbal. Wat is het verschil tussen het voetbal van nu en het voetbal van Cruyff? Juist, het stelt niks voor. Hard rennen en duels aan gaan. Dat is modern voetbal.

Maar … De mensen van Ajax en zijn vaste media kliek, komen vast met goede en passende oplossingen. Bruisende ideeën … De Hollandse school gaat weer hoogtij vieren. Het Ajax systeem moet meer toegepast worden. Maar wat zeggen ze dan eigenlijk? Niks … Het zijn woorden en ideeën van niks. Er zijn maar een paar mensen in Nederland die daar ideeën bij hebben. De rest doet maar wat. Als het maar geld opleverd. Lekker interessant doen. Lekker meepraten over Ajax. En zijn geweldige systeem.

Maar … voorlopig is er maar 1 man geweest, die Nederland wereldtop gemaakt heeft. De rest hobbelde mee in zijn kielzog en verdiende zijn geld en roem dankzij Cruyff… zonder Cruyff moesten zij nu hun geld verdienen met 40 uur werken.  In plaats van slap ouweho*ren.

Denken jullie dat Cruyff als bondscoach hetzelfde gespeeld had als van Marwijk en van Gaal in 2010 en 2014? Ik durf te wedden van niet. Hij had het op zijn eigen manier gedaan. Juist. Volgens de Hollandse school. Zijn school. En niet de school van Gijs en Bert … en Louis en Frank. Want dat is geen Hollandse school. En geen Ajax systeem. Dat is van Cruyff… Maar ja, stel je voor dat Cruyff alle eer kreeg en geen Michael van Praag, Piet Keizer en Sjaak Swart.

Nee, het zal wel toeval zijn dat Ajax en Barcelona zoveel successen hebben gehad en zo leuk speelden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s