Het opleiden van een back.

Wat is een goede back? De beste back die NL gehad heeft tot nu toe, vind ik is van Aerle.Nu ga ik Brenet, Tete, Veltman en Karsdorp eens met elkaar vergelijken.Wie zijn er als back opgeleid in de jeugd? Ik denk Brenet en Tete. Karsdorp als middenvelder. En Veltman vlgs mij als CV.

Brenet is een beetje een houten Klaas en Tete is de perfekte verdediger, die als voorstopper een kop te klein is. Maar … zijn hun de backs die een NLse top drie club wil? Nee, dus. Wij willen de nieuwe van Aerle. Dan gaat dat toch fout in de opleiding? Nu leiden ze dus backs op, die niet kunnen meevoetballen. De minst getalenteerde worden maar als back opgesteld en 10 jaar !! opgeleid. Voor niks dus. 
Dan gaat er toch wat fout in de opleiding? Iets goed fout. En ik denk omdat de jeugdtrainer wil winnen. Hun leiden de verkeerde backs op, uit eigen belang. Ze willen kampioen worden …

Dus dan krijgen we Karsdorp. Een echte middenvelder. Hij kan goed rennen, heeft longinhoud. Kan redelijk goed meevoetballen. En heeft een goede traptechniek. Maar verdedigend komt hij ervaring tekort. Hij staat af en toe gewoon verkeerd. En heeft geen goede tackle. En … Wie zijn zijn vervangers? Nieuwkoop en zondag dus Hamer. Ook opgeleid als middenvelders. Tjonge. Veltman is niet gewend om mee op te komen. Wanneer wel en niet. Hij denkt teveel als een verdediger. Want zo speelt hij al 12 a 14 jaar. Ook dat komt dus door een verkeerde opleiding. In NL kunnen wij geen backs meer opleiden, omdat wij niet de goede kwaliteiten bij een back zoeken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s