Zeikvolk

Ik herinner mij Mölde en Rostov nog. Niks geeft een garantie. Helemaal niet de combinatie EU voetbal en NL. 

Wij NLers moeten eens leren, dat iedere club beter kan zijn. Die verkeerde arrogantie altijd. Wij stellen niks meer voor. Wij zijn het nivo Denemarken en IJsland. Het land van kleine pieken en hele grote dalen. Wij zijn een zeikvolk geworden, wat naar niemand luistert. Zelfs onze kinderen en honden luisteren beter. Haha.

En wat wij niet moeten geloven, dat geloven wij wel. Zo blijven wij rondjes draaien en verkeerde keuzes maken. Als je te hoge doelen stelt. Onreeele doelen. Daar wordt je chagrijnig van. Ga er van uit, dat geen enkele club overwintert. Dan valt het tenminste mee. Je mag gerust je best doen. Dat wordt erg gewaardeerd zelfs. Maar ga nergens vanuit. Niks gaat vanzelf. Elke ronde moet je gewoon je uiterste best doen. En meer kun je niet doen. Wees reëel. 

Je kan jezelf ook wel 1 miljoen als doel stellen, alleen dan is de kans zeer groot, dat je je hele leven teleurgesteld rondloopt. Niet doen hoor. Haha.

Sinds de jaren 90 heb ik van Feyenoord geen EU voetbal verwachtingen meer. Alle leuke resultaten zijn een bonus. En dat bevalt mij prima. Ik werd chagrijnig van EU voetbal. Toen dacht ik, ik draai het om. Ik verwacht gewoon niks meer. Elke wedstrijd als ik ga kijken verwacht ik gewoon een verliespartij. Dat bevalt prima. Wij verwachten teveel in het leven. Maar vooral van anderen. Zelf zitten we de hele dag en mopperen maar wat. We worden steeds luier en dikker. Haha. Kijk eens naar jezelf. Ipv van iemand anders wat te verwachten. Op de pizzakoerier mopperen als hij een kwartier te laat is. Ga zelf fietsen. Maak t lekker zelf. 

Zeikvolk. Verwacht eens wat van jezelf.

“Mijn WiFi doet het niet”. 

“De stroom is weggevallen”. 

“Ik wacht al een uur op een reactie van uw bedrijf, meneer”.

“Nou dan heeft u geluk mevrouw. In Afrika wachten ze al 3 maanden op eten. Tot ziens”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s