Beleid voeren bij een club

Stop dan een vertrekclausule van 100 miljoen in het contract van Sanchez. Dat kost misschien wat meer, maar dat geld is er toch. Te goede spelers blijven niet. En te slechte wil Ajax niet. Wat wil je dan. Daarom zei Cruyff : de toppers moet jezelf opleiden, want die komen toch niet. Ajax doet nu van alles, net niks. Cruyff hield vast aan zijn plan. Zowel bij Ajax, als bij Barça. Geld en resultaten moeten daarin niet leidend zijn. Maar een gevolg. Die komen dan vanzelf er achteraan hobbelen. 

Maar nee, wat doen de clubs? Die stellen, na een paar leuke resultaten, het geld voorop. En de opleiding verdwijnt op t 2e plan. Dat is natuurlijk weer die bekende hebzucht. Ook van Geel doet daar nu weer aan mee. Totdat er weer een paar miskopen zijn. 

Er worden steeds dezelfde fouten gemaakt. Je moet de opleiding elk jaar verbeteren. Je inkomstenbron. En dan heb je soms geluk met een lichting en soms pech. Maar dat geeft dan niet. Want dan heb je geld om er 3 a 4 bij te kopen. Desnoods. Je kan toch niet elk jaar kampioen worden. Die garantie heb je nooit.

Geld.

Zo werkt geld nou eenmaal. Iedereen probeert mee te profiteren, van de grotere clubs met hun grotere aanhang.

Alleen … door al die aandacht, zullen andere clubs minder kansen krijgen, om ook net zoveel geld te gaan verdienen. Dat is het oneerlijke van geld.

En daarom blijven rijke mensen meestal rijk. Die krijgen alle aandacht. En zo heeft niet iedereen een even grote kans in het leven. Nooit. 

Niemand helpt een ander in het leven. Iedereen denkt aan geld. En dat is de pest pokken ziekte van t geld. Iedereen kan de t …. krijgen. Voor een paar rot centen.

Overmars kan ook aandacht kopen. Want wie niet naar hem luistert, krijgt ook geen interview van Ajax spelers. En dat wil geen enkele medium instantie. Dus andersom versterkt dat het ook nog eens.

Grote bedrijven kopen extra aandacht in de vorm van reclameblokken op tv. Dus dit cirkeltje houdt zich zelf in stand. Geld is een ziekte. En het virus heeft zich al voor 99% verspreid over deze planeet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s