Locadia van PSV.

Hoe komt het dat PSV, zo vaak van die lastige spelertjes heeft? Voeden ze in Brabant geen kinderen op? Hebben ze het te druk met de buren? Wat heb je eraan? 

Graag of niet zou ik denken. Maar ik heb dan ook niet zoveel geduld. Bij mij had hij de opleiding niet afgemaakt.
Doei, Locadia. Wees blij dat je met die 2 linker benen van je, een kans als deze krijgt. God op je blote knieen mag je danken. En nog 1 verkeerd woord, en je sodemietert maar op.
Zou dat duidelijk wezen? Zou hij mij begrijpen?

Je ziet het uiteindelijk aan types als Bazoer of vdGijp. Het is verloren energie. Je moet spelertjes opleiden die luisteren. Ook dat is opleiden. Aan spelers die op het veld lekker hun eigen gang gaan, daar heb je niks aan. Daarom moet je ook met 200 F-junioren beginnen. Dan weten ze ten minste dat ze 1 van de velen zijn. En helemaal niet byzonder. Spelers moeten nooit het idee hebben dat ze byzonder zijn. 

VdBrom zat zijn talenten ook weer op te hemelen. Niet doen! Fout. Dan krijg je luie talenten. En dat is denk ik ook een beetje het probleem in de opleiding.  


Er is een verschil tussen naar iemand moeten luisteren en voor een kleine dictator spelen. Iemand moet zijn taak of werk goed uitvoeren. En moet weten wat zijn taak is. En hoe hij hem dan uitvoert. Dat moet hij lekker zelf weten. Dat is aan de coach om dat te beoordelen. Dat is het verschil. Maar dan moet je wel kunnen luisteren.


Want als iedereen gewoon zijn taken uitvoert, dan haal je als team gewoon een voldoende. En meestal is dat al voldoende

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s